misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Jajka nadziewane szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jajka nadziewane szpinakiem podawać z sałatką ziemniaczaną, sałatką jarzynową lub jajeczną i dodatkiem surówki.

Jajka nadziewane szpinakiem

Składniki:

Jajka nadziewane szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane szpinakiem
Szpinak ugotować, odcedzić i posiekać, włożyć do garnka i ponownie zagotować, zagęścić mąką zmieszana z mlekiem, posolić i popieprzyć. Jaka ugotować na twardo, przeciąć na pół wzdłuż i wyjąć żółtka, które zmieszać z majonezem i wyłożyć na półmisek, na to położyć połówki jajek napełnione masą szpinakową.

Tagi:

szpinak