marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Jajka nadziewane trzema różnymi sosami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Jajka ugotować na twardo i ostudzić zimną wodą.Zrobić kolejno trzy sosy,pieczarki obsmażyć do nadzienia.Jajka przekroić na wzdłuż i nadziać

Jajka nadziewane trzema różnymi sosami.

Składniki:

Jajka nadziewane trzema różnymi sosami.

 

  • 12 szt.jajek,
  • Nadzienie pieczarkowe:25 dag.pieczarek,serek"Bieluch" lub jogurt
  • naturalny,parę kulek zielonego pieprzu.
  • Nadzienie ziołowe:jogurt naturalny,zioła prowansalskie suszone,ba
  • zylia,tymianek,a także szczypiorek siekany.
  • Nadzienie paprykowe:serek lub jogurt naturalny,kawałki papryki
  • świeżej lub konserwowej,łyżka sosu winegret i szczypta pieprzu kajeńskiego.
  • margaryna do smażenia oraz natka pietruszki do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane trzema różnymi sosami.
Wszystkie jaja ugotować w średnim garnku na twardo z 10 min.Pi-
-eczarki posiekać drobno i obsmażyć na tłuszczu roślinnym i dać
do serka wraz z pieprzem zielonym i wymieszać.Jaja ostudzić pod strumieniem zimnej wody i obrać ze skorupek oraz przekroić na wzdłuż,żółtka ostrożnie wyjąć z białkowych miseczek i rozdro-
-bnić do nadzień.Kolejne nadzienie zrobić także na bazie jogurtu
lub serka i dać suszoną garstkę ziół i szczypiorku siekanego,żółt-
-ka pokruszonego i wymieszać delikatnie.Trzecie nadzienie zrobić
podobnie,lecz z paprykowym dodatkiem i łyżką sosu winegret oraz
żółtkiem i pieprzem kajeńskim i wymieszać w osobnej miseczce.
Przed podaniem kłaść nadzienie łyżką do połówek jaj po 4 razy do
paru połówek i kolejne nadzienie do kolejnych połówek itd.Przybrać
natką pietruszki półmisek.

Tagi:

zioła sosy