Sposób przygotowania:
Jajka nadziewane trzema różnymi sosami.
Wszystkie jaja ugotować w średnim garnku na twardo z 10 min.Pi-
-eczarki posiekać drobno i obsmażyć na tłuszczu roślinnym i dać
do serka wraz z pieprzem zielonym i wymieszać.Jaja ostudzić pod strumieniem zimnej wody i obrać ze skorupek oraz przekroić na wzdłuż,żółtka ostrożnie wyjąć z białkowych miseczek i rozdro-
-bnić do nadzień.Kolejne nadzienie zrobić także na bazie jogurtu
lub serka i dać suszoną garstkę ziół i szczypiorku siekanego,żółt-
-ka pokruszonego i wymieszać delikatnie.Trzecie nadzienie zrobić
podobnie,lecz z paprykowym dodatkiem i łyżką sosu winegret oraz
żółtkiem i pieprzem kajeńskim i wymieszać w osobnej miseczce.
Przed podaniem kłaść nadzienie łyżką do połówek jaj po 4 razy do
paru połówek i kolejne nadzienie do kolejnych połówek itd.Przybrać
natką pietruszki półmisek.
-eczarki posiekać drobno i obsmażyć na tłuszczu roślinnym i dać
do serka wraz z pieprzem zielonym i wymieszać.Jaja ostudzić pod strumieniem zimnej wody i obrać ze skorupek oraz przekroić na wzdłuż,żółtka ostrożnie wyjąć z białkowych miseczek i rozdro-
-bnić do nadzień.Kolejne nadzienie zrobić także na bazie jogurtu
lub serka i dać suszoną garstkę ziół i szczypiorku siekanego,żółt-
-ka pokruszonego i wymieszać delikatnie.Trzecie nadzienie zrobić
podobnie,lecz z paprykowym dodatkiem i łyżką sosu winegret oraz
żółtkiem i pieprzem kajeńskim i wymieszać w osobnej miseczce.
Przed podaniem kłaść nadzienie łyżką do połówek jaj po 4 razy do
paru połówek i kolejne nadzienie do kolejnych połówek itd.Przybrać
natką pietruszki półmisek.