Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Jajka panierowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne jajka na przekąske

Jajka panierowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka panierowane

 

Sposób przygotowania:

Jajka panierowane
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy i siekamy. Mielonkę (ewentualnie szynkę) kroimy w cienkie paseczki i następnie w kostkę. do posiekanych jajek dodajemy mielonkę, majonez i przyprawy - mieszamy. Do białek nakładamy farsz. Jajka (od płaskiej strony) moczymy w mleku, a następnie w bułce tartej i dociskamy. Jajka smażymy minutkę na rozgrzanym oleju.
Jajka panierowane
żóltka siekamy i robimy z nich farsz z szynką
Jajka panierowane
mięsko kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do żółtek
Jajka panierowane
farsz mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku
Jajka panierowane
jajka panierujemy w mleku i bułce tartej.

Tagi:

jajko tarta jajka