Sposób przygotowania:
Jajka po szkocku ze szpinakiem
Zamrożony szpinak wrzucić na patelnię i odparować wodę, wystudzić. 7 jajek ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek.
Do mięsa mielonego dodać wystudzony szpinak, surowe jajko, odciśniętą bułkę i dokładnie wyrobić. Do smaku doprawić solą i pieprzem.
Mięsną masę podzielić na mniej więcej 7 równych części. Następnie każdą część rozpłaszczyć, na środku ułożyć ugotowane jajo i dokładnie je oblepić. Obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na oleju na złoty kolor, ja smażę na patelni i wlewam więcej oleju ale można też smażyć na głębokim oleju. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przystawkę.
Do mięsa mielonego dodać wystudzony szpinak, surowe jajko, odciśniętą bułkę i dokładnie wyrobić. Do smaku doprawić solą i pieprzem.
Mięsną masę podzielić na mniej więcej 7 równych części. Następnie każdą część rozpłaszczyć, na środku ułożyć ugotowane jajo i dokładnie je oblepić. Obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na oleju na złoty kolor, ja smażę na patelni i wlewam więcej oleju ale można też smażyć na głębokim oleju. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przystawkę.
Justi2401