Sposób przygotowania:
Jajka po szkocku
Jajka gotujemy na półmiękko - wkładamy je do wrzącej wody, gotujemy przez 6 minut, a następnie zanurzamy w zimnej wodzie.
Gdy będą już zimne, obieramy je delikatnie ze skorupki.
Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Następnie dzielimy mięso na cztery równe części.
Z każdej formujemy kulę, spłaszczamy i owijamy mięsem jajko. Obtaczamy gotowe kulki w mące, jajku rozbełtanym widelcem, a następnie w bułce tartej.
Smażymy kule w głębokim, rozgrzanym tłuszczu przez około 5 minut. Kule powinny być całkowicie zanurzone w oleju.
Zdejmujemy na ręcznik papierowy.
Gdy będą już zimne, obieramy je delikatnie ze skorupki.
Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Następnie dzielimy mięso na cztery równe części.
Z każdej formujemy kulę, spłaszczamy i owijamy mięsem jajko. Obtaczamy gotowe kulki w mące, jajku rozbełtanym widelcem, a następnie w bułce tartej.
Smażymy kule w głębokim, rozgrzanym tłuszczu przez około 5 minut. Kule powinny być całkowicie zanurzone w oleju.
Zdejmujemy na ręcznik papierowy.