marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Jajka po wiedeńsku w szklankach.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Dać kilka jajek do garnka z lekko wrzącą wodą i gotować z 3-5 min. Po ugotowaniu rozbić jaja na czubku i wbić do szklanek zawartość.

Jajka po wiedeńsku w szklankach.

Składniki:

Jajka po wiedeńsku w szklankach.

 

Sposób przygotowania:

Jajka po wiedeńsku w szklankach.
Dać dwa lub cztery jajka do garnka z lekko wrzącą wodą i gotować
z 3-5 min.po czym wyjąć z wody na dużej łyżce.Rozbić czubek każd-
-ego jajka,wybrać łyżeczką część białka i wbić resztę zawartości do
przygotowanych szklaneczek- do każdej po jednym oraz posolić lek-
-ko po wierzchu.Podawać z pieczywem i masłem.