Jajka po wiejsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

polecam;-)

Jajka po wiejsku

Składniki:

Jajka po wiejsku

 

  • 4 jajka
  • 4 kromki bułki
  • 1 łyżka masła
  • 100 g szynki
  • 100 g wędzonego boczku
  • sól, pieprz
  • 1łyżka posiekanej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Jajka po wiejsku
Kromki bułki pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Szynkę i boczek pokroić w kostkę. Boczek stopić na patelni. Do żaroodpornego naczynia wlać stopiony tłuszcz, włożyć szynkę, boczek i grzanki i wbić na nie ostrożnie jajka, tak by żółtka nie rozlały się. Jajka doprawić solą i pieprzem oraz posypać natką pietruszki i wstawić do nagrzanego piekarni9ka. Zapiekać 10 minut, aż białka zetną się, w temperaturze 190 st.C.