Sposób przygotowania:
Jajka sadzone na selerze
Na patelnię włożyć kawałek masła i dodać pokrojone pałki selera. Smażyć przez 3-4 minuty na małym ogniu. Jaja umyć, wybić do miseczki a następnie przelać delikatnie na patelnię. Dodać pokruszony ser gorgonzola i drobniutkie kawałeczki papryczki chilli.
Całość przykryć pokrywka i smażyć na małym ogniu aż do uzyskania ulubionej konsystencji jajek. Podawać na gorąco.
Całość przykryć pokrywka i smażyć na małym ogniu aż do uzyskania ulubionej konsystencji jajek. Podawać na gorąco.
smażenie selera
Na patelnię włożyć kawałek masła i dodać pokrojone pałki selera. Smażyć przez 3-4 minuty na małym ogniu.
smażenie jajek
Jaja umyć, wybić do miseczki a następnie przelać delikatnie na patelnię. Dodać pokruszony ser gorgonzola i drobniutkie kawałeczki papryczki chilli. Całość przykryć pokrywka i smażyć na małym ogniu aż do uzyskania ulubionej konsystencji jajek. Podawać na gorąco.
Ja nie solę, bo ser jest dla mnie wystarczająco słony.