Sposób przygotowania:
Jajka sadzone z warzywami
Umyć papryki, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski. Umyć cukinie, pokroić w paski. Obrać cebulę i ząbek czosnku. Cebulę drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Rozgrzać na patelni olej. Wsypać pokrojoną cebulkę, zeszklić, czesto mieszając. dodać wszystkie przygotowane warzywa oraz czosnek. Całość dokładnie wymieszać. Smażyć około 5 minut, posypać solą i pieprzem. Umyć pomidory podzielić na połówki, dodać do warzyw na patelni. Wyrobić w jarzynowej misce cztery równe wgłębiernia. Wbić do nich jajka. Przykryć patelnię dużą pokrywą. Smażyć jajka przez 5 minut na średnim ogniu. Opłukać koperek, osuszyć na ściereczce, posypać jajka przed podaniem. Potrawę serwować prosto z patelni z białym pieczywem.