Sposób przygotowania:
Jajka w gniazdach z rzeżuchąETAP 1:
 
Jajka gotuję na twardo, obieram. Odcinam górną cześć jajka około 1/3 wysokości. Wyjmuję żółtka łyżeczką małą, i ucieram je z majonezem.
Na końcu dodaję musztardę, sól, pieprz. Pomidory myję, odcinam górną cześć od ogonka i wydrążam miąższ. Do pomidorów wkładam białko jaj ugotowane. Za pomocą szprycy napełniam ich środek farszem z żółtek. 
Między pomidora i jajko wkładam rzeżuchę. Posypuję papryką. Podaję z sałatą.
ETAP 2:
 
Żółtka przekładam do miseczki, dodaję majonez, musztardę, kurkumę, sól, pieprz i ucieram kulką.
ETAP 3:
 
Pomidory dokładnie myję, odcinam 1/3, i łyżeczką małą wydrążam środek, tak żeby zmieściło się w nim jajko. 
Jajka napełniam farszem za pomocą szprycy. Do pomidora wkładam rzeżuchę, na to jajko które dekoruje jeszcze odciętym jajkiem. 
Posypuje papryką. układam na sałacie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Magdalena88
niezły kąsek