Sposób przygotowania:
Jajko z rzeżuchą w białej kiełbasce
Na twardo ugotować 4 jajka, później obrać. Z surowych białych kiełbasek zdjąć błonkę i formować cienkie placki, posypać posiekaną rzeżuchą. Na placku kiełbaski położyć jajko i dokładnie oblepić je mięsem, tak aby powstały kulki. Tak postąpić z pozostałymi jajkami i kiełbaskami. Każdą kulkę panierować najpierw w mące a następnie w roztrzepanym jajku. Bułkę tartą wymieszać z papryką i na koniec obtoczyć w niej kulki z jajkami. Smażyć na ciemny brązowy kolor na gorącym głębokim tłuszczu.
![Jajko z rzeżuchą w białej kiełbasce Jajko z rzeżuchą w białej kiełbasce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajko-z-rzezucha-w-bialej-kielbasce-263804.jpg)
![Jajko z rzeżuchą w białej kiełbasce Jajko z rzeżuchą w białej kiełbasce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajko-z-rzezucha-w-bialej-kielbasce-263805.jpg)
![Jajko z rzeżuchą w białej kiełbasce Jajko z rzeżuchą w białej kiełbasce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajko-z-rzezucha-w-bialej-kielbasce-263806.jpg)
![Jajko z rzeżuchą w białej kiełbasce Jajko z rzeżuchą w białej kiełbasce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajko-z-rzezucha-w-bialej-kielbasce-263807.jpg)