gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1320]

Jajka w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane jajka w panierce podaję na obiad z ziemniakami i surówką. Polecam - są pyszne i łatwe w przygotowaniu.

Jajka w panierce

Składniki:

Jajka w panierce

 

Sposób przygotowania:

Jajka w panierce

ETAP 1:

Jajka w panierce
Jajka wkładamy dow ody i gotujemy na twardo.

8 jajek gotujemy na twardo (można ugotować więcej, ale jedno zostawiamy do panierowania). Studzimy i obieramy ze skorupek.

ETAP 2:

Jajka w panierce
Potzrty na tarce o drobnych oczkach ser mieszamy z bułką tartą.

Ser żółty trzemy na tarce o drobnych oczkach i przekładamy na talerz. Do sera wsypujemy bułkę tartą, mieszamy.

ETAP 3:

Jajka w panierce
Jajko roztrzepujemy widelcem wlewając mleko.

Jajko roztrzepujemy na talerzu z mlekiem, przyprawiamy solą.

ETAP 4:

Jajka w panierce
Jajka panierujemy dwa razy w jajku i bułce tartej z serem.

Obrane jajka maczamy w jajku z mlekiem, panierujemy i ponownie jeszcze raz maczamy w jajku i panierujemy.

ETAP 5:

Jajka w panierce
Jajka w panierce smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Jajka smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.