czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Jajka po szkocku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Prosty pomysł na to, jak można smacznie urozmaicić zwykłe kotlety mielone. Moi chłopcy bardzo lubią tak przygotowane mięso.

Jajka po szkocku

Składniki:

Jajka po szkocku

 

Sposób przygotowania:

Jajka po szkocku
3 jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek. Mięso przełożyć do miseczki, dodać surowe jajko, pokrojoną w kosteczkę cebulę, zmiażdżony czosnek, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, doprawić solą, pieprzem i przyprawami. Dokładnie wymieszać. Nabierać porcje mięsa, spłaszczać na dłoni, na środku ułożyć całe jajko. Mięsem dokładnie obkleić jajka, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor.