Sposób przygotowania:
Jajka w sosie grzybowym
Pieczarki obieramy, płuczemy ścieramy na tarce smażymy na oleju dodając pokrojoną w kostkę cebule.
Smażymy do momentu aż pieczarki odparują i zmienią kolor, mieszając co jakiś czas.
Gdy pieczarki zmienią kolor dolewamy 2 szklanki wody, dodajemy sól, pieprz, szczyptę majeranku, masło i jeszcze trochę smażymy.
Sos grzybowy z torebki robimy tak jak opis na opakowaniu. Sos wlewamy do usmażonych pieczarek.
Do sosu wlać śmietanę doprawić jeszcze do smaku. Ugotowane jajka obrać i włożyć do sosu i pogotować na małym ogniu około 10 - 15 min.
Podawać z ziemniaczkami.
Smażymy do momentu aż pieczarki odparują i zmienią kolor, mieszając co jakiś czas.
Gdy pieczarki zmienią kolor dolewamy 2 szklanki wody, dodajemy sól, pieprz, szczyptę majeranku, masło i jeszcze trochę smażymy.
Sos grzybowy z torebki robimy tak jak opis na opakowaniu. Sos wlewamy do usmażonych pieczarek.
Do sosu wlać śmietanę doprawić jeszcze do smaku. Ugotowane jajka obrać i włożyć do sosu i pogotować na małym ogniu około 10 - 15 min.
Podawać z ziemniaczkami.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję ślicznie.;)