dziubek123

dziubek123

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Jajka w sosie koperkowym 8

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawa jest bardzo łatwa w wykonaniu, a satysfakcja i niezwykły smak są gwarantowane!

Jajka w sosie koperkowym 8

Składniki:

Jajka w sosie koperkowym 8

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie koperkowym 8
Jajka ugotować na twardo. Obrać je i pokroić na połówki i ćwiartki. Następnie zagotować wodę, dodać masło, kostkę rosołową, przyprawy i posiekany koperek. W dalszej kolejności należy rozrobić mąkę ze śmietaną i odrobiną zimnej wody i dodać to do wywaru. Całość gotować przez chwilę na małym ogniu. Na koniec jajka układamy na tależu i całość polewamy sosem.

Tagi:

jajko jajka