Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Jajka w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Podawać z ziemniakami i zieloną sałatą ze śmietaną, lub mizerią

Jajka w sosie pieczarkowym

Składniki:

Jajka w sosie pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie pieczarkowym
Sposób przyrządzania: Pieczarki oczyścić, pokroić w niezbyt cienkie plasterki, podsmażyć na 1 łyżce masła. Drugą łyżkę masła roztopić w rondelku, dosypać mąkę i, nie rumieniąc, zapienić. Mleko wymieszać z bulionem i wlać zimne na gorącą zasmażkę. Zagotować, stale mieszając, i gotować jeszcze ok. 2 minut. Następnie wrzucić pieczarki, obrane jaja i jeszcze ok. 3 minuty gotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

jajko jajka