gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Jajka z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane jajka z brukselką podaję z ziemniakami i surówką jako danie główne na obiad. Polecam.

Jajka z brukselką

Składniki:

Jajka z brukselką

 

Sposób przygotowania:

Jajka z brukselką

ETAP 1:

Jajka z brukselką
Brukselkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.

Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru do miękkości, odcedzamy i studzimy.

ETAP 2:

Jajka z brukselką
Foremkę układamy na rozgrznym tłuszczu i połówki brukselek.

Brukselki przekrawamy na pół. Tłuszcz rozgrzewamy na patelni, układamy foremkę i w foremce połówki brukselek.

ETAP 3:

Jajka z brukselką
Jajko wbijamy do foremki z brukselką, przyprawiamy i smażymy

Do foremki z brukselką wbijamy jajko, przyprawiamy do smaku solą i smażymy na wolnym ogniu, aż jajko się zetnie.
Smacznego :)


Tagi:

jajka danie