Sposób przygotowania:
Roladki z brukselką
Brukselkę ugotować w osolonej wodzie . Odcedzić , ostudzić i zetrzeć na tarce . Do brukselki zetrzeć mozzarelle doprawiamy do smaku bazylia ,solą i pieprzem .Mieszamy.
Filety rozbić delikatnie przez folie , oprószyć solą , pieprzem i przyprawą do kurczaka . Na każdy płat mięsa nałożyć łyżkę farszu zwinąć i spiąć wykałaczkami.
Wstawić do lodówki na 1 h. Po godzinie roladki panierujemy w jajku i bułce tarte kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony na małym ogniu.
Filety rozbić delikatnie przez folie , oprószyć solą , pieprzem i przyprawą do kurczaka . Na każdy płat mięsa nałożyć łyżkę farszu zwinąć i spiąć wykałaczkami.
Wstawić do lodówki na 1 h. Po godzinie roladki panierujemy w jajku i bułce tarte kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony na małym ogniu.