Sposób przygotowania:
Omlet z brukselką i warzywami
Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy sól,zagotowujemy. Brukselkę czyścimy i myjemy. Marchewkę obieramy i myjemy. Warzywa wkładamy do gotującej się wody i gotujemy przez 10 minut. Ugotowane wykładamy na cedzak i przelewamy zimną wodą, odsączamy.
W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Do miseczki wybijamy jajka dodajemy przyprawy oraz pokrojoną cebulę i paprykę.
Brukselkę kroimy na ćwiartki a marchewkę w kosteczkę, dodajemy do jajek. Masę jajeczną dokładnie mieszamy z warzywami. Na patelni rozgrzewamy olej i wlewamy mieszankę jajek i warzyw. Smażymy pod przykryciem kilka minut do momentu aż jajka będą ścięte.
W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Do miseczki wybijamy jajka dodajemy przyprawy oraz pokrojoną cebulę i paprykę.
Brukselkę kroimy na ćwiartki a marchewkę w kosteczkę, dodajemy do jajek. Masę jajeczną dokładnie mieszamy z warzywami. Na patelni rozgrzewamy olej i wlewamy mieszankę jajek i warzyw. Smażymy pod przykryciem kilka minut do momentu aż jajka będą ścięte.