Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Jajka z farszem z żółtek i łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta przystawka idealna na wielkanocny stół i nie tylko. Białka jaj nafaszerowane są żółtkami z łososiem, majonezem i chrzanem.

Jajka z farszem z żółtek i łososia

Składniki:

Jajka z farszem z żółtek i łososia

 

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem z żółtek i łososia
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obłupiamy. Jajka przekrajamy na połówki, delikatnie wyjmujemy żółtka.

Łososia kroimy w bardzo drobną kostkę. Żółtka rozdrabniamy widelcem, łączymy z łososiem, majonezem i chrzanem, farsz doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy otwory w białkach. 

Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy, posypujemy nim jajka.