Sposób przygotowania:
Jajka z musem jajeczno łososiowym
Ugotowane jajka obrać, opłukać i przeciąć wzdłuż na połówki. Za pomocą łyżeczki wyjąć delikatnie żółtka z białek i wrzucić je do miseczki.
Do żółtek wsypać posiekaną rukole i natkę. Łososia odsączyć na sitku z oleju i dodać do żółtek. Potem dodać majonez i przyprawy i dokładnie rozetrzeć składniki łącząc je ze sobą.
Tak przygotowanym musem napełnić białka i układać na talerzu.
Podawać z pieczywem.
Do żółtek wsypać posiekaną rukole i natkę. Łososia odsączyć na sitku z oleju i dodać do żółtek. Potem dodać majonez i przyprawy i dokładnie rozetrzeć składniki łącząc je ze sobą.
Tak przygotowanym musem napełnić białka i układać na talerzu.
Podawać z pieczywem.