Jajka z nadzieniem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki i wydrążyć środki. Żółtka rozgnieść widelcem i wrzucić do miseczki. Pokroić drobni

Jajka z nadzieniem pieczarkowym

Składniki:

Jajka z nadzieniem pieczarkowym

 

  • 10 jajek,
  • 20 dag pieczarek,
  • 2 łyżki oleju,
  • sól, pieprz,
  • mały majonez,
  • pęczek koperku.

Sposób przygotowania:

Jajka z nadzieniem pieczarkowym
Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki i wydrążyć środki. Żółtka rozgnieść widelcem i wrzucić do miseczki. Pokroić drobniutko pieczarki, podsmażyć na oleju i dorzucić do żółtek. Dodać pokrojony drobniutko koperek. Przyprawić farsz pieprzem i solą. Dodać 2-3 łyżki majonezu, tak aby farsz się dobrze zawiązał. Środki jajek napełnić farszem. Jajka układać grzbietem do góry na półmisku. Wierzch jajek posmarować majonezem i posypać obficie pokrojonym drobno koperkiem.

Tagi:

jajko jajka