Sposób przygotowania:
Jajka z pieczarkami
jajka gotujemy na twardo. Obieramy delikatnie ze skorupki tak żeby ich nie uszkodzić. Kazde jajeczko dzielimy na poł i wyjmujemy żółtko do miseczki. Żółtka ugniatamy widelcem na jednolitą masę.
Pieczarki i cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę (pieczrki możemy też zetrzeć na tarce).
Smarzymy na masełku dodajemy sól i pieprz do smaku.
Jak pieczarki i żółtka jajek wystygną dodajemy trochę majonezu tak żeby masa była sklejona i latwo sie formowała.
Następnie na kazda połówke bialka jaja nakładamy mase pieczarkowo - żółtkową, tyle, żeby wyglądala jak druga połówka jajka.
Następnie łyzeczką nakladamy odrobinkę majonezu. Możemy tez zrobić śliczny wzorek jeśli posłużymy sie woreczkiem foliowym-odetniemy róg z woreczka, wlożymy do niego kilka łyżek majonezu i wycisniemy na jajko.
na sam wierzch kładziemy listek pietruszki.
Wkładamy do lodówki i przykrywamy folią jeśli danie ma być podane za jakiś czas.
Pieczarki i cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę (pieczrki możemy też zetrzeć na tarce).
Smarzymy na masełku dodajemy sól i pieprz do smaku.
Jak pieczarki i żółtka jajek wystygną dodajemy trochę majonezu tak żeby masa była sklejona i latwo sie formowała.
Następnie na kazda połówke bialka jaja nakładamy mase pieczarkowo - żółtkową, tyle, żeby wyglądala jak druga połówka jajka.
Następnie łyzeczką nakladamy odrobinkę majonezu. Możemy tez zrobić śliczny wzorek jeśli posłużymy sie woreczkiem foliowym-odetniemy róg z woreczka, wlożymy do niego kilka łyżek majonezu i wycisniemy na jajko.
na sam wierzch kładziemy listek pietruszki.
Wkładamy do lodówki i przykrywamy folią jeśli danie ma być podane za jakiś czas.