katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Jajka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Jajka z farszem z dodatkiem pieczarek są smaczne i szybkie do przygotowania. Bardzo lubiane przez moją rodzinę.

Jajka z pieczarkami

Składniki:

Jajka z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Jajka z pieczarkami
Jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż na połowy i wyjmujemy żółtka. Pieczarki kroimy w plasterki albo dowolnie, wrzucamy na patelnię żeby odparowała woda która się wytworzy. Oprószamy solą i dusimy na małej ilości masła. Studzimy.

4-5 żółtek ucieramy, dodajemy łyżkę majonezu (można więcej), dodajemy drobno pokrojoną cebulę i pieczarki. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Przygotowany farsz nakładamy na połówki jajek.

Dowolnie dekorujemy.