Sposób przygotowania:
Jajka z wędzoną rybką.
Jaja ugotować na twardo i obrać ze skorupki. Przeciąć na połowy i wyjąć żółtka. Oddzielić od ości rybę i rozetrzeć z żółtkami i kilkoma łyżkami majonezu. Pastę którą otrzymamy należy doprawić do smaku solą i pieprzem. Połówki jajek napełnić otrzymaną pastą. Kiszone ogórki pokroić w grube plastry i położyć jaja na nich. Jajka ozdobić majonezem. Natkę pietruszki umyć i pokroić drobno. Posypać natką na wierzch majonezu.
edytaha
natalka1107@o2.pl
Ja akurat używał makreli. Makrelę zawsze kupuję średnią :)
darmiona
elzbieta8960
Z tej odpowiedzi wnioskuje ze sa makrele : male,srednie,duze :)
To juz Edytko wszystko chyba wiesz ? :)
natalka1107@o2.pl
Pani Elżbieto u mnie w sklepie to mają naprawdę różne makrele. dlatego nie biorę tej największej tylko te średnie.
natalka1107@o2.pl
A tak wgl to wiadomo,że nie ma takiego podziału na małe ,średnie i duże . ale ja użyłam w tym znaczeniu średnie ,że nie mają być makrele te największe.
edytaha
Dziękuję za odpowiedź. A jeśli chodzi o podział na małe, średnie i duże, to owszem jest taki jeśli chodzi o cenę za kilogram, szczególnie w dużych sklepach. Te największe są zawsze najdroższe...
natalka1107@o2.pl
Nie ma za co Pani Edyto :)
Tak,dokładnie ma Pani rację.
pozdrawiam. w razie pytań proszę pisać :)
natalka1107@o2.pl
A tak w przybliżeniu to ok 200-250 g. Tylko najlepiej jak Pani nie będzie wybierała tej największej :) Wiem,że makrele nie różnią się zbyt wiele ale jednak jakaś różnica jest :)