natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Jajka z wędzoną rybką.

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka mogą urozmaicić nam różnorodne posiłki.

Jajka z wędzoną rybką.

Składniki:

Jajka z wędzoną rybką.

 

  • wędzona ryba
  • średni słoik majonezu
  • 6 jaj
  • 3 ogórki kiszone
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Jajka z wędzoną rybką.
Jaja ugotować na twardo i obrać ze skorupki. Przeciąć na połowy i wyjąć żółtka. Oddzielić od ości rybę i rozetrzeć z żółtkami i kilkoma łyżkami majonezu. Pastę którą otrzymamy należy doprawić do smaku solą i pieprzem. Połówki jajek napełnić otrzymaną pastą. Kiszone ogórki pokroić w grube plastry i położyć jaja na nich. Jajka ozdobić majonezem. Natkę pietruszki umyć i pokroić drobno. Posypać natką na wierzch majonezu.

Tagi:

rybka ryba ryby