lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Jajka zapiekane w bułce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeśli znudziły Wam się zwykle kanapki na śniadanie, polecam przygotować tak zapiekane bułki. Świetne śniadanie na gorąco.

Jajka zapiekane w bułce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka zapiekane w bułce

 

  • 5 kajzerek
  • 5 jajek
  • 5 plastrów sera żółtego
  • 10 cienkich plasterków kiełbasy żywieckiej
  • Sól pieprz
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Jajka zapiekane w bułce
Na blaszce rozkładamy papier do pieczenia. Z bułek ścinamy górę, następnie wydrążamy środek i lekko ugniatamy boki i spod bułki. Do środka wkładamy kawałki sera żółtego, plastry kiełbasy żywieckiej i delikatnie wbijamy jajko. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i wkładamy bulki.

Zapiekamy je około 20 minut, aż jajka się zetną.

Po upieczeniu doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy szczypiorkiem.
Jajka zapiekane w bułce
Z bułek ścinamy górę i wydrążamy miąższ.