Sposób przygotowania:
Jajka zapiekane w sosie chrzanowym
6 jajek gotujemy na twardo, obieramy, studzimy i kroimy na ćwiartki.
Chrzan obrać, umyć osuszyć i zetrzeć na tarce. Bułkę pokroić w kostce. Łyżkę masła roztopić na patelni dodać bułkę i zrumienić.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy ugotowane jajka.
3 jajka rozmącić ze startym chrzanem, mlekiem, solą i pieprzem, polać jajka.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Zapiekankę podawać z pieczywem.
Chrzan obrać, umyć osuszyć i zetrzeć na tarce. Bułkę pokroić w kostce. Łyżkę masła roztopić na patelni dodać bułkę i zrumienić.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy ugotowane jajka.
3 jajka rozmącić ze startym chrzanem, mlekiem, solą i pieprzem, polać jajka.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Zapiekankę podawać z pieczywem.