aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Jajko na bekonie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne jajko sadzone na bekonie

Jajko na bekonie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajko na bekonie

 

Sposób przygotowania:

Jajko na bekonie
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy plasterki węszonego boczku. Następnie dodajemy rukolę i mieszamy. Przyprawiamy odrobioną soli i pieprzu. Na bekon wbijamy jajko i podsmażamy, aż do ścięcia białka. Jajko przyprawiamy. Od spodu przekładamy za pomocą łopatki nasze jajko na bekonie na talerzyk. Dekorujemy świeżą rukolą.
Jajko na bekonie
do podsmazonego boczku wedzonego dodajemy rukole

Tagi:

jajko jajka