dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Jajko – pszczoła

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Czy jak mówi moja córeczka „pocioła” bo radosna twórczość oczywiście dla niej (ale może stanowić też fajną dekorację na wielkanocnym stole)

Jajko – pszczoła

Składniki:

Jajko – pszczoła

 

 

  • wafelek kukurydziany extra cienki Good Food na skrzydełka

 

  • czarna oliwka na paseczki i oczy

 

  • ewentualnie wykałaczki dla podtrzymania skrzydełek

 

 

Sposób przygotowania:

Jajko – pszczoła
Jajko gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy na pół wzdłuż. W jajku robimy nacięcia nożem i umieszczamy przełamany wafelek kukurydziany jako skrzydła - możemy je podeprzeć wykałaczką jeśli nie chcą się trzymać. Oliwkę kroimy w paseczki - ozdabiamy pszczółkę.

Tagi:

jajko jajka