Sposób przygotowania:
Jajko sadzone w opasce z cukini.
W zaleznosci ile chcemy zrobić jajek odcinamy tyle pasków z cukini w najgrubszym miejscu.Szerokość paska 2 cm-2,5 cm.Cukinię obieramy ze skórki,ale moze być tez ze skórką.Z cukini wydrążamy srodek mozna tez trochę miąszcz tez,zostawiamy tak aby zostało ładne kółko,solimy z wszystkich stron i tak zostawiamy jakis czas,aby cukinia trochę zmiękła. Przed smazeniem cukinię mozna opłukac.Na patelni roztapiamy masło kładziemy plasterki cukini wbijamy do srodka po jajku,doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy pokrojoną papryką. Jajko smazymy az się zetnie,po usmazeniu posypyjemy pokrojonym szczypiorkiem.Podajemy na obiad do ziemniaków i sałatki.
cris
gosia56
POLECAM ale jak dla mnie to lepiej zrobić bez skórki cukinię.
Pyza
gosia56
Pisałam ze bez skórki bo zrobiłam więcj bez sórki a ze skórką tylko jedno jajko zeby wiedziec które jest lepsze.To bez skórki trzymało się bardzo dobrze i następnym razem zrobię tylko bez skórki.A krązki cukini były w sam raz do jedzenia bez wczesniejszego obsmazania.
gusia1000
Bo
Pyza