Sposób przygotowania:
Jajko sadzone ze szparagami i boczkiem
Szparagi myjemy, usuwamy zdrewniałe części, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości.
Boczek kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na suchej patelni, powinien być lekko zrumieniony.
Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju, wbijamy jajka i smażymy do momentu aż białko będzie ścięte.
Na talerzu układamy ugotowane szparagi i jajka, posypujemy przesmażanym boczkiem.
Boczek kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na suchej patelni, powinien być lekko zrumieniony.
Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju, wbijamy jajka i smażymy do momentu aż białko będzie ścięte.
Na talerzu układamy ugotowane szparagi i jajka, posypujemy przesmażanym boczkiem.