czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Bukiet wiosennych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste dania też mają w sobie wiele smaku, grillowane warzywa, młode ziemniaki i jajko sadzone - czego chcieć więcej?

Bukiet wiosennych warzyw

Składniki:

Bukiet wiosennych warzyw

 

Sposób przygotowania:

Bukiet wiosennych warzyw
Młode ziemniaki dokładnie oczyścić, ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Ze szparagów odciąć zdrewniałe końcówki, białe dodatkowo obrać. Na patelni grillowej rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić ziemniaki, całe lub w ćwiartkach i plasterki cukinii i cebuli.

Warzywa posypać solą, pieprzem i curry, obsmażyć i zdjąć z patelni. Następnie wrzucić białe i zielone szparagi, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem, ugrillować.

Grillowane warzywa przełożyć na talerz i podawać z jajkiem sadzonym.