Sposób przygotowania:
Bukiet wiosennych warzyw
Młode ziemniaki dokładnie oczyścić, ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Ze szparagów odciąć zdrewniałe końcówki, białe dodatkowo obrać. Na patelni grillowej rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić ziemniaki, całe lub w ćwiartkach i plasterki cukinii i cebuli.
Warzywa posypać solą, pieprzem i curry, obsmażyć i zdjąć z patelni. Następnie wrzucić białe i zielone szparagi, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem, ugrillować.
Grillowane warzywa przełożyć na talerz i podawać z jajkiem sadzonym.
Warzywa posypać solą, pieprzem i curry, obsmażyć i zdjąć z patelni. Następnie wrzucić białe i zielone szparagi, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem, ugrillować.
Grillowane warzywa przełożyć na talerz i podawać z jajkiem sadzonym.