Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Jajko w mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo smaczna propozycja na obiad.Możemy podać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.Prosty i smaczny pomysł.

Jajko w mielonym

Składniki:

Jajko w mielonym

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 25 dag mięsa (łopatki wieprzowej)
  • 1 surowe jajko
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sól,pieprz
  • 1 bułka namoczona i odciśnięta

 

  • Dodatkowo:
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Jajko w mielonym
Mięso oczyszczamy,myjemy,dokładnie osuszamy,następnie mielimy w maszynce razem z obraną cebulą,czosnkiem i odciśniętą bułką.Do zmielonego mięsa wbijamy surowe jajko,przyprawiamy solą i pieprzem,dokładnie wyrabiamy. Jajka oblepiamy mięsem mielonym,lekko dociskamy mięso do jajka i obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron około 25 - 30 minut.