gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Brukselka w mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Klopsiki z brukselką w środku podaję jako danie główne na obiad z surówką i ziemniakami. Bardzo lubimy takie dania.

Brukselka w mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brukselka w mielonym

 

Sposób przygotowania:

Brukselka w mielonym
Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy. Mięso mielone przekładamy do miski, po czym wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do grilla i przyprawę do wołowiny. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Z masy mięsnej formujemy placuszek, na którym układamy brukselkę i zlepiamy w kulkę - klopsika. Klopsiki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Brukselka w mielonym
Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy.
Brukselka w mielonym
Mięso mielone przekładamy do miski, po czym wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy.
Brukselka w mielonym
Z masy mięsnej formujemy placuszek, na którym układamy brukselkę i zlepiamy w kulkę - klopsika.
Brukselka w mielonym
Klopsiki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.