katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Jajkowe kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jeszcze była marchewka ale zapomniałam jej dodać do kotletów.

Jajkowe kotleciki

Składniki:

Jajkowe kotleciki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jajkowe kotleciki
Jajka 5 szt gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kotkę. Kalafiora dzielimy na małe kawałki.Cebulę obieramy i drobno siekamy. Szczypiorek opłukujemy i drobno kroimy. Przygotowane składniki;jajka, cebulę, szczypiorek i kalafior łączymy i mieszamy z dwoma łyżkami tartej bułki. Wbijamy jajko i ponownie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Wilgotnymi dłońmi formujemy małe kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obydwóch stron.

Tagi:

jajko tarta jajka