Sposób przygotowania:
Jak Pies z Kotem czyli sałatka mieszana
Marchewkę zalewamy wrzątkiem, po minucie odsączamy. Zanurzamy w zimnej wodzie i znów odsączamy. Następnie ogrzewamy wok, wsypujemy ziarna sezamu i czekamy aż się zarumienią. Dodajemy olej i ogrzewamy. Dodajemy cebulę i smażymy do czasu aż zmięknie. Wsypujemy rozdrobniony czosnek, następnie kurkumę i paprykę. Smażymy tak 3 minuty. Osączamy. Makaron gorujemy na parze aż do konsystencji twardej galarety. Zblanszowane warzywa wykładamy na półmisek, dodajemy pędy bambusa i skrapiamy sokiem z cytryny. Makaron mieszamy z warzywami, posypujemy sezamem i piperzem do smaku. Smacznego Króliczku :)
albertynka
moim zdaniem oliwa tu nie pasuje,olej sezamowy lub arachidowy sa typowe dla kuchni chinskiej