Sposób przygotowania:
Japanese noodles-makaron po japońsku
Pierś kurczaka kroimy na małe paseczki dodajemy słodki sos chilli i 2 łyżki sosu sojowego oraz dwa zmiażdżone ząbki czosnku, odstawiamy do lodówki. Marchew i ogórka obieramy, kroimy w paseczki julienne (ogórka pozbawiamy wcześniej pesteczek). Mieszankę osączamy z zalewy. W międzyczasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Na rozgrzany w patelni olej wrzucamy pokrojoną w półplasterki szalotkę i marchew, dodajemy 3 łyżki sosu sojowego. Gdy marchew się poddusi dodajemy ogórek, 2 zmiażdżone ząbki czosnku i resztę sosu sojowego oraz osączoną mieszankę i miód, przyprawiamy chilli i imbirem. W nieprzywierającym garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy kurczaka, smażymy na dużym ogniu, następnie dodajemy makaron oraz warzywa z patelni. Całość mieszamy i od razu podajemy.SMACZNEGO!