olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Japoński rosół z kurczęcia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszny rosołek japoński, zaskoczy podniebienie :)

Japoński rosół z kurczęcia

Składniki:

Japoński rosół z kurczęcia

 

  • pierś kurczęcia
  • 3szkl. rosołu z drobiu
  • pół szklanki drobno posiekanych pieczarek
  • 2 łyżeczki sosu sojowego lub maggi
  • filiżanka ugotowanego cienkiego makaronu
  • 4 cienkie pierścienie ze skórki cytrynowej

Sposób przygotowania:

Japoński rosół z kurczęcia
Mięso kurczęcia pokrajać w cienkie słupki (uprzednio go umyć), włożyć do rondla, zalać rosołem i gotować na wolnym ogniu ok. 5 min. Dodać pieczarki i gotować dalsze 3 min. Wrzucić makaron,wlać sos sojowy (lub maggi) i gotować jeszcze 1 min. Podając włożyć do talerza skórkę cytrynową (uprzednio sparzoną wrzątkiem).

Tagi:

makaron sosy