iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jarmuż w słoiku z orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Kolejny smaczny przepis na pesto z jarmużu. Tym razem z zdrowymi orzechami włoskimi. Pesto używamy do makaronów, kasz zakąsek, przystawek - super smakuje na tostach.

Jarmuż w słoiku z orzechami włoskimi

Składniki:

Jarmuż w słoiku z orzechami włoskimi

 

 

 

 

 

 

  • 2 łyżki wody przegotowanej

Sposób przygotowania:

Jarmuż w słoiku z orzechami włoskimi
Jarmuż myjemy odcinamy zgrubiałe pędy. Kroimy w mniejsze kawałki. Czosnek obieramy. Do blendera dajemy jarmuż, dolewamy olej, wsypujemy orzechy miksujemy. Dodajemy czosnek, wodę, sól do smaku. Jeszcze raz miksujemy. Wkładamy do słoiczków, wcześniej wyparzonych, zakręcamy.

Na zimę pasteryzujemy, do użytku wciągu 3 m-c, przed zakręceniem polewamy łyżką oleju, zakręcamy i wstawiamy do lodówki.