Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 866]

Jarmużowa zupa z pomidorami i cieciorką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Smaczna i sycąca zupa, która rozgrzeje i nasyci w chłodne dni. Jest na tyle treściwa, że może stanowić samodzielne danie.

Jarmużowa zupa z pomidorami i cieciorką

Składniki:

Jarmużowa zupa z pomidorami i cieciorką

 

Sposób przygotowania:

Jarmużowa zupa z pomidorami i cieciorką

ETAP 1:

Jarmużowa zupa z pomidorami i cieciorką
Porcję mięsa włożyć do zimnej wody i zagotowawać.

Cieciorkę namoczyć w wodzie i odstawić najlepiej na dobę.
Porcję rosołową włożyć do zimnej wody i gotować na małym ogniu zbierając szumy.

ETAP 2:

Jarmużowa zupa z pomidorami i cieciorką
Kiedy z mięsa zbierzemy szumowiny, należy wrzucić namoczoną cieciorkę.

Dodać namoczoną cieciorkę i gotować, aż znacznie zmięknie. Z liści jarmużu wydrzeć twardą łodygę, a resztę drobno pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórek i pokroić.

ETAP 3:

Jarmużowa zupa z pomidorami i cieciorką
Do zupy dodać posiekany jarmuż i pomidory.

Jarmuż i pomidory dodać do zupy. Gotować, wszystko do miękkości. Pomidory powinny się rozpaść. Pod koniec gotowania przyprawić zupę do smaku. Wyjąć porcję rosołową, oskubać z mięsa i wrzucić do zupy. Smacznego :)