Sposób przygotowania:
Zupa z jaglanką i jarmużem
Marchew i pietruszkę obieramy, opłukujemy i kroimy w cieniutkie paseczki o długości 2- 2,5 cm. Jarmuż dokładnie płuczemy, usuwamy grube nerwy i kroimy w niezbyt grube paseczki. Kaszę jaglaną przepłukujemy wrzącą wodą. Obrany czosnek siekamy w drobną kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej rzepakowy, po chwili dodajemy marchewkę i pietruszkę. Gdy warzywa się lekko przyrumienią, dodajemy kaszę jaglaną. Zalewamy gorącym wywarem. Gotujemy na średnim ogniu. Po 10-12 minutach dodajemy jarmuż.Gdy warzywa i kasza będą miękkie, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, słodką paprykę oraz mielony kmin. Zupę ściągamy z ognia, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy prażonym białym sezamem.