jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Jarmużowe kotlety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pysznie smakują z ziemniakami lub po prostu same z dodatkiem surówki. jarmuż w tym wydaniu posmakuje każdemu

Jarmużowe kotlety Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jarmużowe kotlety

 

 

Sposób przygotowania:

Jarmużowe kotlety
Gotujemy wodę, a w niej jarmuż do miękkości. Wodę lekko solimy. Ugotowany odcedzamy na durszlaku. gdy przestygnie kroimy go w mniejsze części. Bułkę rozdrabniamy delikatnie- i namaczamy w mleku. Następnie obieramy cebulę i kroimy ją w kostkę.w misce umieszczamy wszystkie przygotowane składniki: jarmuż, bułkę, jajka, cebulę. Masę mieszamy, oraz doprawiamy do smaku. Gdyby masa była zbyt rzadka dokładamy bułkę tartą. Z gotowej masy formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Jarmużowe kotlety
Przygotowane składniki łączymy ze sobą. Miszamy.
Jarmużowe kotlety
Z gotowej masy formujemy kotlety. smażymy.

Tagi:

jajko tarta jajka