Sposób przygotowania:
Jarmużowe gniazdka
Myjemy jarmuż dokładnie i wycinamy zgrubienia w środku liści.Gotujemy do miękkości w lekko osolonej i osłodzonej wodzie. Ziemniaki obieramy z łupin i przecinamy na połówki. Czyścimy grzyby.kroimy je drobno. Obieramy cebulę i siekamy ją drobno. Szklimy ją na 1 łyżce rozgrzanego masła. Dodajemy pieczarki i posiekany czosnek- smażymy około 10 minut po czym podlewamy śmietanką. Doprawiamy solą i pieprzem - dusimy w śmietance około 5 minut. Zagęszczamy sos mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody. Na drugiej patelni smażymy na 1 łyżce masła połówki ziemniaków na złoty kolor. Odsączamy jarmuż z wody, z liści układamy na talerzu gniazdka, każde z nich napełniamy sosem pieczarkowym. Na górze każdego gniazdka układamy połówkę ziemniaka. Dekorujemy danie połówkami pomidorków, oprószamy je sola i świeżo zmielonym pieprzem.