Sposób przygotowania:
Krokiety twarogowo-jarmużowe
CIASTO: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, tak by powstało jednolite ciasto naleśnikowe, bez grudek. Patelnię rozgrzewamy i smażymy naleśniki rumieniąc ciasto z obu stron. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz (około 2 łyżki) i zwijamy krokiety. Gotowe krokiety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
FARSZ: Jarmuż płuczemy, usuwamy grubsze części łodyg i gotujemy go lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i kroimy drobno. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na patelni. Do miski przekładamy ser, dokładamy cebulę, jarmuż i przyprawiamy do smaku dokładnie mieszając masę. Farszem przekładamy naleśniki.
FARSZ: Jarmuż płuczemy, usuwamy grubsze części łodyg i gotujemy go lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i kroimy drobno. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na patelni. Do miski przekładamy ser, dokładamy cebulę, jarmuż i przyprawiamy do smaku dokładnie mieszając masę. Farszem przekładamy naleśniki.
kołczu
jaga85
Polecam, oj polecam:)