Sposób przygotowania:
Jarmużowo-marchwiowa rolada
Obgotowany jarmuż drobno kroimy. Ubijamy białka, dokładamy stopniowo żółtka, Do puszystej masy dokładamy mąkę oraz jarmuż. Doprawiamy całość. Masę przekładamy na blaszkę ( 24x36cm) i pieczemy około 20 minut w 180°C. Po wyjęciu zawijamy ją w wilgotną ściereczkę. ( Jak przy sporządzaniu rolady biszkoptowej). Po ostygnięciu przekładamy farszem marchwiowym. Dekorujemy i schładzamy w lodówce.
NADZIENIE: Marchew i ziemniaki obieramy i gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy, Pod koniec dokładamy do niej utłuczone ziemniaki. Marchew miksujemy ma puree i mieszamy z masą cebulowo-ziemniaczaną. Doprawiamy i przekładamy roladę. Część farszu odkładamy do dekoracji. Gotową posypujemy pokrojoną w kostkę papryką.
NADZIENIE: Marchew i ziemniaki obieramy i gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy, Pod koniec dokładamy do niej utłuczone ziemniaki. Marchew miksujemy ma puree i mieszamy z masą cebulowo-ziemniaczaną. Doprawiamy i przekładamy roladę. Część farszu odkładamy do dekoracji. Gotową posypujemy pokrojoną w kostkę papryką.
kołczu