zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Roladki z marchewką, cebulą i cukinią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pyszne roladki w farszem warzywnym

Roladki z marchewką, cebulą i cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z marchewką, cebulą i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Roladki z marchewką, cebulą i cukinią
Marchew i cebulę obrać i umyć, umyć także cukinię. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a cebule pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło, wrzucić warzywa i smażyć około 5 minut. Potem dodać sól i pieprz i bułkę tartą i wymieszać farsz. Bułkę tartą dodać w celu wchłonięcia się w nią powstałego soku z warzyw. Farsz przestudzić. Filety umyć, każdy rozciąć na płaty i dodatkowo rozbić lekko tłuczkiem do mięsa. Przygotowane filety oprószyć solą i pieprzem. Farsz podzielić na trzy części i rozłożyć na każdym filecie, rozsmarowując go. Filety zwinąć w rolady i zawinąć w folie spożywczą i włożyć do lodówki na 20 minut. Przygotować panierkę, czyli trzy części płatków zmiksować i dodać jedną część bułki tartej i przemieszać panierkę. Jajka rozbełtać z odrobiną soli. Na patelni rozgrzać dość sporą ilość oleju. Roladki obtaczać najpierw w mące, potem w jajku i w panierce. Smażyć z każdej strony na złoty kolor na nie za mocnym ogniu. Podawać na gorąco lub na zimno.
Roladki z marchewką, cebulą i cukinią
przygotować warzywa i podsmażyć je na patelni
Roladki z marchewką, cebulą i cukinią
na filety rozsmarowac porcje farszu i zwijac rolakdi
Roladki z marchewką, cebulą i cukinią
na patelnie wlać sporo oleju i smażyć ...
Roladki z marchewką, cebulą i cukinią
roaldki smażyć na zloty kolor z każdej storny i podawać cieple lub zimne