Sposób przygotowania:
Jarski przysmak
Seler obrać, pokroić na ćwiartki, a to na plastry 1,5 cm. Wrzucić do wrzątku osolonego z dodatkiem 1 łyżki octu, gotować 6 min.
Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki.Roszponkę opłukać, cebulkę posiekać. Resztę octu wymieszać z cebulką, musztardą i solą, powstałym sosem polać pomidory.
Kawałki selera opanierowaś w mące, jajku i płatkach owsianych. Obracając smażyć przez ok 6 min.
Podawać z sosem, pomidorami, roszponką.
SMACZNEGO!
Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki.Roszponkę opłukać, cebulkę posiekać. Resztę octu wymieszać z cebulką, musztardą i solą, powstałym sosem polać pomidory.
Kawałki selera opanierowaś w mące, jajku i płatkach owsianych. Obracając smażyć przez ok 6 min.
Podawać z sosem, pomidorami, roszponką.
SMACZNEGO!