Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Jarzynowa Edzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupka pełna witamin i zdrowia, a w dodatku bardzo smaczna;)

Jarzynowa Edzi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jarzynowa Edzi

 

Sposób przygotowania:

Jarzynowa Edzi
Do garnka wkładamy porcję z indyka i zalewamy wodą. Dodajemy sól i listek laurowy, gotujemy ok 30 min. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Po ok 30 min, do zupy dodajemy ziemniaki i gotujemy ok 10 min. Po tym czasie dodajemy mieszankę warzywną i całość gotujemy ok 20 min. Mięsko wyjmujemy, oddzielamy od ścięgien i dodajemy do zupki wraz z posiekanym koperkiem. Doprawiamy pieprzem i pieprzem ziołowym.
Jarzynowa Edzi
Do garnka wkładamy mięsko z indyka zalewamy wodą i gotujemy z listkiem laurowym
Jarzynowa Edzi
Do mięsa i ziemniaków dodajemy mieszankę warzywna i gotujemy
Jarzynowa Edzi
Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy posiekany koperek i doprawiamy

Tagi:

indyk