Sposób przygotowania:
Jarzynowa z pieczoną papryką, cukinią i kalarepkąEtap 1

Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do góry, piec w 200 stopniach przez ok. 20 minut, następnie ostudzić i obrać.
Etap 2

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek i papryczkę chili drobno posiekać.
Etap 3

Marchewki obrać, pokroić w plasterki. Seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Etap 4

Cebulę, czosnek i chili zeszklić w garnku na rozgrzanym oleju.
Etap 5

Do tego dodać marchewkę i seler, chwilę razem podsmażać.
Etap 6

Do warzyw w garnku wlać bulion, zagotować. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut.
Etap 7

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Kalarepkę obrać i również pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować.
Etap 8

Warzywa dodać do gotującej się zupy. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Etap 9

Cukinię umyć. Cukinię i pieczoną paprykę pokroić w kostkę.
Etap 10

Cukinię i paprykę dodać do zupy. Gotować jeszcze kilka minut, aż cukinia zmięknie.
Etap 11

Zupę doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Holly
Marika-
Magdalena88