altac

altac

Kucharz
[Przepisów: 13]

Jarzynowa z przewagą fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszna i sycąca zupa na chłodne dni

Jarzynowa z przewagą fasoli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jarzynowa z przewagą fasoli

 

 

Sposób przygotowania:

Jarzynowa z przewagą fasoli
Zagotowujemy 2 litry wody z kostką rosołową i fasolą. ziemniaki i selera obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Marchew, pietruszkę i pora kroimy w talarki. Wrzucamy do wywaru wraz z kalafiorem i brukselką. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. W kubeczku rozkłócamy mątewką śmietanę z mąką, dolewamy wrzącej zupy, mieszamy dalej, wlewamy do zupy. mieszamy. Cebulę smażymy na złoty kolor. Wlewamy do zupy. Gotowy wywar doprawiamy według smaku i podajemy.
Jarzynowa z przewagą fasoli
Cebulę zeskwarzamy na patelni na złoty kolor
Jarzynowa z przewagą fasoli
Starodawny przyrząd kuchenny- mątewka wciąż ważny w mojej kuchni
Jarzynowa z przewagą fasoli
Mątewką rozkłócamy śmietaną z mąką, mieszamy z zupą i zabielamy

Tagi:

fasola